Ghawzul Fikr ? ape yang kau kecohkan ni?

01 April 2010

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI

       Assalamualikum w.b.t kepada semua sahabat dan sahabiah, ikhwah wal akhwat sekalian. Moga hidup kalian senantiasa dirahmati dan disayangi oleh Allah s.w.t setiap saat, detik waktu dan ketika.. lama la plak rasanya diri ini xmenceloteh..tah la, time ada idea nak tulis, rasa malas plak..adei, ape nk jadi la..ape2 pun, hidup perlu diteruskan, tarbiyyah perlu di'chill'kan, kerana hidup ini perlu sentiasa dalam keadaan ditarbiyyah tidak kira hal-hal keduniaan mahupun keakhiratan..^_^v..

     Baiklah, post pada kali ini hanya nk share 1 video..berkenaan dengan Ghawzul fikr (tp saya eja ghwazul fikr-pilih la mana satu yang anda rasa betul..huhu)..video ni, saya produce sendiri menggunakan software cyberlink power director, windows movie maker dan sedikit editing gambar menggunaka photoshop cs3. Video ni adalah untuk dihantar ke pertandingan mereka montaj islamik yang dianjurkan oleh JPPIH (Jawatankuasa.....ISLAM HADHARI-saya sendiri xingat ape.. yang saya ingat adalah tulisan yang di'bold'kan tu..huhu) universiti saya sekarang ini..

   Video ini mengisahkan (macam cerita pulak rasanyer) berkenaan serangan pemikiran yang melanda umat kita sekarang ini..dalam video klip ini hanya sedikit sahaja daripada permasalahan yang berlaku dalam ' kalangan umat islam, sebernya masih banyak benda2 'ghwazul fikr' ini yang menyerang minda2 kita lebih2 zaman sekarang melalui TV, internet dan media elektronik yg lain (burung, surat-menyurat, mouse code dan s.o.s xdikira sebagai media elektronik-harap maklum).. baiklah, sebelum saya mula merapu dengan lebih panjang, apa kata kita lihat dahulu montaj ini...



amacam, ada terasa sesuatu yang menusuk hati dan kalbu? sebab saya pun terkadang rasa tercucuk juga (astagfirullah hal azim, sama-sama perbaiki apa yang kurang dan memohon pada Allah untuk perlindungan daripada hal-hal yang melalaikan..bukankan Dia yang maha melindungi?) apa-apa pun, syukur Alhamdulillah kepada Allah s.w.t kerana mengizinkan saya menyiapkan montaj ini..semuanya ilham yang baik2 itu datangnya daripada Allah s.w.t. proses penyiapan montaj ini pun berjalan dengan baik, thanks to my coursemate, Adam for sponsor me with the video editing software, ikhwah2 ku yang menyokong dari jauh serta kawan2ku sekeliling..love all of you very much just for the sake of Allah.. tujuan pembikinan montaj ini juga adalah bukan semata-mata untuk menang, tetapi untuk menyampaikan dakwah itu sendiri. dan metode dakwah itu berbagai, bukan hanya melalui usrah (walaupun itu sememangnya adalah nadi utama), sebaran risalah, ceramah2 umum dan sebaginya.. moga amal yang teramat kecil ini diterima oleh Allah s.w.t..^_^
wallahualam

p/s: afwan, post ini agak kurang matang sebab xdapat mood untuk menulis secara matang (-_-!)..dan ada banyak typo, (i have to use external keyboard with external screen, it's quit difficult since the keyboard is quite extraordinary ).. insyaAllah, dalam proses membuat montaj kedua pula yang bertajuk Jahiliyyah abad ke-21..mohon doa semua agar 'projek' (mcm la besar sangat) kedua ini dapat dijalankan

pada siapa-siapa yang ingin download video ini untuk kegunaan halaqah/usrah/program sekolah dan sebagainya, dipersilakan, tidak perlu meminta izin daripada saya dahulu ye..video ini dibuat untuk manfaat umum ^_^

9 ulasan:

ibnu ghazali berkata...

salam..
akh, tak dapat nonton videonya,
sebab utp block streaming media..

adoihh~~

AhMiEzZ berkata...

wslm..owh ye ke (mcm ana xtau plakkan..hehe)? utp memang, try guna ultrasurf..mungkin bleh tgk, xpon pakai broadband..

shinju berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
AhMiEzZ berkata...

salam kpd tanpa nama.. saya xtau gender tanpa nama ni.. cik/en/Tn/Puan/Dato'/Datin bleh guna internet download manager. first, donwload software tu disini--> http://www.internetdownloadmanager.com/download.html . install, dan insyaAllah bleh guna dalam Mozilla firefox..dlm google chrome xjadi rasanya..akan ada satu petak kecil atas video dlm youtube tu yg tulus 'download'..selamat mencuba n jazakallah ^_^

AhMiEzZ berkata...

bleh search Internet download manager di google

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum En Ahmiez..dah berjaya download video tu smalam..anyway, thanx ye bagi installer tu..mmg cepat dia download video. the best ever downloader i got..

AhMiEzZ berkata...

wslm..owh, tahniah ^_^.. kalo video dpt render sampai hbs mmg cepat la.. the same goes on me.. the best download software..huhu~~

sahabathijau berkata...

tahniah atas video yang mantap.
minta copy juga.
jzk
ws

 
Foto saya
Pemuda Kelantan, Eksekutif IT di sebuah syarikat Oil and Gas. seorang musafir mencari bekalan amal untuk meraih Husnul Khatimah, kerana pengakhiran yang baik akan mendapat sesuatu yang baik di sana..hidup untuk mencari keredhaan Allah s.w.t "Tidak aku jadikan jin dan manusia itu melainkan hanyalah untuk beribadah kepadaKu"-51:56

Pengikut

Popular Posts